Coaten van daken

Na verloop van tijd gaan de pannen op je dak verslijten onder invloed van het weer. Gelukkig kan je dit voorkomen of verhelpen door het dak te coaten. Met een transparant of gekleurd product wordt het dak dan beschermd tegen vocht en vuil.

Waarvoor dient een dakcoating?

Door slechte weersomstandigheden worden dakpannen en leien langzaam maar zeker poreus. Dit kan leiden tot kleine scheurtjes, zodat vocht gemakkelijker door de dakpannen heen kan dringen.

Je dak is dan gevoeliger aan mossen en algen. Dankzij het gebruik van een beschermende dakcoating zal je vuil of beschadigd dak er weer als nieuw uitzien. Je hoeft dan de dakbedekking dus niet noodzakelijk te vervangen!

Dakcoating – een soort van verflaag – wordt aangebracht na het reinigen of ontmossen van het dak. Door een dakcoating toe te passen verleng je de levensduur van het dak. Zo geniet je van een jarenlange bescherming.

Voordelen van dak coaten

Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken waarom een dakcoating aanbrengen een goed idee is. Een overzicht:

  • Een dakcoating maakt het dak bestand tegen water en vuil
  • Deze oplossing is veel goedkoper dan de aanleg van een nieuwe dakbedekking: dakpannen coaten kan maar liefst 50-70% goedkoper zijn!
  • Dankzij de coating zullen mos en algen geen kans krijgen
  • Bovendien houdt de coating UV-stralen tegen, zodat de pannen nauwelijks of niet zullen verkleuren
  • Je dak, en bij uitbreiding het hele huis, zullen een stuk fraaier ogen dankzij een dakcoating
  • Een dakcoating maakt het dak duurzamer: het kan dan nog gemakkelijk 15 jaar meegaan.

Welke soorten daken zijn geschikt?

Vrijwel elk type dakbedekking kan voorzien worden van een dakcoating. Niet enkel dakpannen maar ook bitumen, leien, golfplaten of rieten daken kunnen met een coating behandeld worden. Wel is het zo dat er voor elk daktype een verschillende manier van reinigen en coaten toegepast wordt.

Zo zijn leien en shingles bijvoorbeeld kwetsbaarder dan dakpannen of golfplaten, waardoor ze best onder lage druk gereinigd worden.

Vrijblijvende offerte?

Neem contact op voor uw gratis offerte